Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

17 Soal (Pilihan Ganda) Simple Present Tense dan Jawaban

Contoh Soal Pilgan Tentang Simple Present Tense

1. She … not work because she has flu.
a. Is
b. Does
c. Do
d. Be

Jawaban:
b. Does


2. Alina … song every night.
a. Sings
b. Sing
c. Is
d. Does

Jawaban:
a. Sings


3. Our English teacher always . . . . . . . our homework every week.
a. Check
b. Checked
c. Checking
d. Checks

Jawaban:
d. Checks


4. . . . . . . . your Uncle come here every year?
a. Do
b. Does
c. Did
d. Will

Jawaban:
b. Does


5. The train always . . . . . on time.
a. Arrive
b. To arrive
c. Arrives
d. Arrived

Jawaban:
c. Arrives


6. I don’t . . . . . . . time to swim on monday.
a. Having
b. Had
c. Has
d. Have

Jawaban:
d. Have


7. Does the coach of Soccer club . . . . . . . the team regularly?
a. Train
b. Trains
c. Trained
d. Training

Jawaban:
a. Train


8. Mr. And Mrs. Bambang often . . . . . late.
a. Comes
b. Coming
c. Came
d. Come

Jawaban:
d. Come


9. My brother rides a bike to school …
a. Every day
b. Last day
c. Next week
d. Next time

Jawaban:
a. Every day


10. I……..at 5 am
a. Get up
b. Gets up
c. Getting up
d. Got up

Jawaban:
a. Get up


11. They…..some fruits for my family
a. Bought
b. Buys
c. Buy
d. Buying

Jawaban:
c. Buy


12. We…..not do the task
a. Did
b. Be
c. Are
d. Do

Jawaban:
d. Do


13. They……us so well
a. Know
b. Knew
c. Knowing
d. Known

Jawaban:
a. Know


14. ... the meeting take place in your office?
a. Do
b. Does
c. Dod
d. Don’t

Jawaban:
b. Does


15. My father always ...Karate every week.
a. Practices
b. Practicing
c. Practice
d. Is practicing

Jawaban:
a. Practices


16. Do your father and mother ... in a hotel?
a. Stays
b. To stay
c. Stay
d. Staying

Jawaban:
c. Stay


17. Every day the security officer at my school .... around the building once every hour.
a. Walks
b. Is walking
c. To be walking
d. Walking

Jawaban:
a. Walks