Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

16 Soal (Pilihan Ganda) Adverbs of Manner dan Jawaban

Contoh Soal Pilgan Tentang Adverbs of Manner

1. Flying fish can’t swim … sailfish.
A. Fast
B. As fast as
C. Faster
D. Calmler

Jawaban:
B. As fast as


2. The word was … spelt.
A. Correct
B. Correctly
C. Correcter
D. Well

Jawaban:
B. Correctly


3. My sister speaks English … than I do.
A. Better
B. Well
C. The best
D. Correctly

Jawaban:
A. Better


4. The students have to walk ... in the school.
A. calmly
B. carefully
C. fluently
D. fast

Jawaban:
A. Calmly


5. Please read the instructions ... before you answer the questions.
A. calmly
B. carefully
C. fluently
D. fast

Jawaban:
B. Carefully


6. Tom can speak English and Spanish ...
A. calmly
B. carefully
C. fluently
D. fast

Jawaban:
C. Fluently


7. He ran ...
A. quickly
B. beautifully
C. greedily
D. slowly

Jawaban:
A. Quickly


8. You must play…..or someone will get hurt.
A. Quickly
B. Cruelly
C. Heavily
D. Carefully

Jawaban:
D. Carefully


9. The witch…..turned Adam into a toad.
A. Sweetly
B. Greedily
C. Heavily
D. Carefully

Jawaban:
A. Sweetly


10. The dog…..after the ball.
A. Sweetly
B. Greedily
C. Heavily
D. Carefully

Jawaban:
B. Greedily


11. I drove my car ... yesterday because the weather was foggy.
A. quickly
B. suddenly
C. slowly
D. beautifully

Jawaban:
C. Slowly


12. My sister dances ....
A. quickly
B. suddenly
C. slowly
D. beautifully

Jawaban:
D. Beautifully


13. He can answer the hardest question ...
A. easily
B. happily
C. creatively
D. greedily

Jawaban:
A. Easily


14. They make the snowball ...
A. easily
B. happily
C. creatively
D. greedily

Jawaban:
B. Happily


15. My friends and I ... designed the classroom.
A. easily
B. happily
C. creatively
D. greedily

Jawaban:
C. Creatively


16. My dog ate the meat ...
A. easily
B. happily
C. creatively
D. greedily

Jawaban:
D. Greedily