Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

13 Soal (Pilihan Ganda) Conjunction dan Jawaban

Contoh Soal Pilgan Tentang Conjunction

1. We should avoid oily food .... Be healthy.
A. Finally
B. In order to
C. Consequently
D. For

Jawaban:
B. In order to


2. I will give you my car... You come back before 5’o clock.
A. As
B. Because
C. Consequently
D. Provided 

Jawaban:
D. Provided


3. Radha knows French;......., we have selected her to head our operations in France.
A. Therefore
B. Otherwise
C. Moreover
D. Provided

Jawaban:
A. Therefore


4. ....... I had my lunch, I didn’t miss Pizza.
A. Although
B. Moreover
C. Finally
D. Already

Jawaban:
A. Although


5. It wasn’t my will, … yours.
A. Nor
B. Or
C. But also
D. But

Jawaban:
D. But


6. Kim eats many egg whites before work out … he wants to gain weight.
A. Because
B. So that
C. Even though
D. As

Jawaban:
A. Because


7. . … you gave him 10 great reasons to never give up, he wouldn’t listen.
A. Even though
B. As
C. Because
D. So that

Jawaban:
A. Even though


8. Sammy had someone handle her passport … he went to abroad.
A. When
B. Before
C. However
D. Therefore

Jawaban:
B. Before


9. The used car is very cheap; … , I want to buy it.
A. When
B. Before
C. However
D. Therefore

Jawaban:
D. Therefore


10. She never helps anyone......having a lot of money.
A. Otherwise
B. However
C. Inspite of
D. Instead

Jawaban:
C. Inspite of


11. You shouldn’t go out..... It’s raining heavily.
A. For
B. Already
C. Because
D. But

Jawaban:
C. Because


12. Thomas was not telling the truth. .... He was shouting at me.
A. Provided
B. Moreover
C. Although
D. In order to

Jawaban:
B. Moreover


13. .....my mother was sleeping, I prepared tea on my own.
A. As
B. Unless
C. Besides
D. Despite

Jawaban:
A. As