Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

12 Soal (Pilihan Ganda) Coordinating Conjunction dan Jawaban

Contoh Soal Pilgan Tentang Coordinating Conjunction

1. Please calm down. Let’s wait … see.
A. Neither … nor
B. And
C. For
D. Nor

Jawaban:
B. And


2. … we have lived in Paris, we have gone to every exhibit at the museum.
A. So
B. And
C. After
D. Since

Jawaban:  
D. Since


3. She is tired … she works really hard.
A. Neither … nor
B. And
C. For
D. Nor

Jawaban:  
C. For


4. Aji doesn’t smoke, … drink.
A. Neither … nor
B. And
C. For
D. Nor

Jawaban:
D. Nor


5. I love watching drama … action movies.
A. And
B. But
C. Or
D. Yet

Jawaban:
A. And


6. Mia likes cakes … hates cookies.
A. And
B. But
C. Or
D. Yet

Jawaban:  
B. But


7. We can eat pizza … steak for dinner.
A. And
B. But
C. Or
D. Yet

Jawaban:
C. Or


8. Toni doesn’t like wasting his money … he has a lot of money.
A. Nevertheless
B. Therefore
C. Whereas
D. While

Jawaban:
C. Whereas


9. … I was eating fried chicken, my little sister came.
A. Nevertheless
B. Therefore
C. Whereas
D. While

Jawaban:
D. While


10. Diah is very smart, … the teacher likes her.
A. So
B. Yet
C. Or
D. But 

Jawaban:
A. So


11. He is sick, … he is working.
A. And
B. But
C. Or
D. Yet

Jawaban:
D. Yet


12. Jim was hungry, … he ate all burger.
A. So
B. And
C. After
D. Since

Jawaban:
A. So