Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

14 Soal (Pilihan Ganda) Countable Noun dan Jawaban

Contoh Soal Pilgan Tentang Countable Noun

1. How many … can we eat per week?
A. Eggs
B. Egg
C. Eggs/egg
D. Egges

Jawaban:  
A. Eggs


2. There are a couple of … with antlers.
A. Deers
B. Deer
C. Deeres
D. Deered

Jawaban:  
B. Deer


3. There is ... water on the floor
A. some
B. any
C. many
D. a few

Jawaban:  
A. Some


4. Do you have ... food?
A. some
B. any
C. many
D. a few

Jawaban:  
B. Any


5. ... people come to my party .
A. some
B. any
C. many
D. a few

Jawaban:  
C. Many


6. There is ... men in the bus.
A. some
B. any
C. many
D. a few

Jawaban:  
D. A few


7. There are ... students here.
A. some
B. any
C. many
D. fewer

Jawaban:  
A. Some


8. How many ... for breakfast ?
A. two sandwiches
B. animals
C. eggs
D. games

Jawaban:  
C. Eggs


9. I collected ... dolls
A. some
B. any
C. many
D. fewer

Jawaban:  
C. Many


10. He pays me ... money than I thought
A. some
B. any
C. many
D. fewer

Jawaban:  
D. Fewer


11. Which of these following sentences is wrong?
A. I have so much apples to share.
B. There are several mugs left inside our living room.
C. We bought three rods and two balls at a sport center yesterday.
D. A pin is needed to clip our documents.

Jawaban:  
A. I have so much apples to share.


12. How many ... do you have ?
A. toys
B. sisters
C. motorcycle
D. car

Jawaban:  
A. Toys


13. I have two ..., their name is Clara and Sinta
A. toys
B. sisters
C. motorcycle
D. car

Jawaban:  
B. Sisters


14. I’ve got problem with the ...
A. toys
B. sisters
C. motorcycle
D. car

Jawaban:  
C. Motorcycle