Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

10 Soal (Pilihan Ganda) Greeting Card dan Jawaban

Contoh Soal Pilgan Tentang Greeting Card

1. Read the following text to answer questions number 1 and 2!
Happy Mother's Day
Your smile brightens each day just as the morning rays shines on the hills and it’s with no doubt that this gives us the courage to face the new day with joy.
To whom the card is sent?
a. Mother
b. Father
c. Grandmother
d. Grandfather

Jawaban:
a. Mother


2. "... with no doubt that this gives us ..." The italic word has similar meaning to ....
a. Belief
b. Uncertainty
c. Selfish
d. Wealthy

Jawaban:
b. Uncertainty


3. Read the following text to answer questions number 3 to 5!
CONGRATULATION!
Congratulation on your success in winning the table tennis competition this year, Roy. It was a tough competition. We are so proud of you. We knew you would make it. We wish you the best always.
VIII-D
What do the students of VIII D say to complement their friend?
a. It was a tough competition
b. Winning the speech contest this year
c. We are so proud of you
d. We wish you the best always

Jawaban:
c. We are so proud of you


4. "We are so proud of you." The italic word refers to ....
a. Roy
b. The table tennis team
c. VIII-D
d. Teachers

Jawaban:
a. Roy


5. "We wish you the best always." The underlined word has the same meaning with ....
a. Hope
b. Hoop
c. Wash
d. Watch 

Jawaban:
a. Hope


6. Read the following invitation to answer no.6 to 9!
Mr. & Mrs. John Smith's
Invite you to share in the celebration
Of the marriage of their daughter
NATALIE NICOLE
To
DANIEL BENJAMIN SAMSON
Saturday, the tenth of February
Two Thousand and Eighteen
At Four o'clock
Saint Marry Jane Star of the Sea
1010 Windsor Lane
RS.V.P(453 334 234)
What time will the event start?
a. At 2 o'clock
b. At 3 o'clock
c. At 4 o'clock
d. At 5 o'clock

Jawaban:
c. At 4 o'clock


7. What is the text about?
a. An anniversary celebration
b. An invitation to Mr.& Mrs. Smith's Wedding
c. An invitation to Natalie and Daniel birthday party
d. An invitation to Mr. & Mrs. Smith's daughter's wedding

Jawaban:
d. An invitation to Mr. & Mrs. Smith's daughter's wedding


8. Where will the event be held?
a. At the church
b. At Saint Marry Jane Star of the Sea
c. At Natalie's house
d. At Daniel's house

Jawaban:
b. At Saint Marry Jane Star of the Sea


9. The following statement is true based on the text, except….
a. Mr. & Mrs. Smith are going to their daughter wedding
b. Nathalie and Daniel are going to marry in 2018
c. Invitation does not need to reply
d. The event will be held in February

Jawaban:
d. The event will be held in February


10. "We wish you the best always." The underlined word has the same meaning with ....
a. Hope
b. Hoop
c. Wash
d. Watch

Jawaban:
a. Hope