Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

10 Soal (Pilihan Ganda) Noun Clause dan Jawaban

Contoh Soal Pilgan Tentang Noun Clause

1. . . . Rita told us earlier was not a lie
a. That
b. if
c. What
d. How

Jawaban:
A. That


2. I promise . . . I will take care of you
A. Whether
B. Why
C. What
D. That

Jawaban:
D. That


3. I predict …
A. That will she be able to make decisions in an emergency situation
B. That she will be able to make decisions in an emergency situation
C. Whoever will listen
D. Will whoever listen

Jawaban:
B. That she will be able to make decisions in an emergency situation


4. Anita talks about her early life experiences with …
A. Whoever will listen
B. Will whoever listen
C. That will she be able to make decisions in an emergency situation
D. That she will be able to make decisions in an emergency situation

Jawaban:
A. Whoever will listen


5. We wonder …
A. If does he work at Philadelphia General Hospital
B. If he works at Philadelphia General Hospital
C. Who Niels Bohr was
D. Who was Niels Bohr

Jawaban:
B. If he works at Philadelphia General Hospital


6. The teacher asked me …
A. Who Niels Bohr was
B. Who was Niels Bohr
C. If does he work at Philadelphia General Hospital
D. If he works at Philadelphia General Hospital

Jawaban:
A. Who Niels Bohr was


7. I don’t know …
A. How much does he make a month
B. How much he makes a month
C. That will he get fired
D. That he will get fired

Jawaban:
B. How much he makes a month


8. The worker is afraid …
A. That will he get fired
B. That he will get fired
C. How much does he make a month
D. How much he makes a month

Jawaban:
B. That he will get fired


9. … is awesome.
A. That the girl can speak English fluently
B. That can the girl speak English fluently
C. That does everybody need somebody sometimes
D. That everybody needs somebody sometimes

Jawaban:
A. That the girl can speak English fluently


10. Please tell me . . . Makes you cry
A. if
B. What
C. Whether
D. How

Jawaban:
B. What