Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

15 Soal (Pilihan Ganda) Parts of Speech dan Jawaban

Contoh Soal Pilgan Tentang Parts of Speech

1. The space between my room and my brother’s room is so wide
a. Verb
b. Preposition
c. Conjunction
d. Adjective

Jawaban:
c. Conjunction


2. If we run this program (well), we can get extra bonus from our boss.
a. Adjective
b. Verb
c. Preposition
d. Adverb

Jawaban:
d. Adverb


3. On Sundays, I (swim) from six to eleven in the morning.
a. Adjective
b. Verb
c. Preposition
d. Adverb

Jawaban:
b. Verb


4. I will go to one of beautiful (islands) in Indonesia this month.
a. Adjective
b. Verb
c. Preposition
d. Noun

Jawaban:
d. Noun


5. I haven’t finished my project (because) I am very busy.
a. Conjunction
b. Verb
c. Preposition
d. Adverb

Jawaban:
a. Conjunction


6. I don’t (believe) him because he has lied to me for many times.
a. Adjective
b. Verb
c. Conjunction
d. Adverb

Jawaban:
b. Verb


7. Tara cooked (chicken) soup, but that was not delicious.
a. Adjective
b. Verb
c. Noun
d. Adverb

Jawaban:
c. Noun


8. After (taking) a bath, let’s go to the campus.
a. Adjective
b. Verb
c. Preposition
d. Noun

Jawaban:
d. Noun


9. Me and my family will go to one of high lands in Indonesia called Dieng
a. Pronoun
b. Noun
c. Adjective
d. Adverb

Jawaban:
b. Noun


10. I bought an (expensive) book at the mall.
a. Adjective
b. Verb
c. Noun
d. Conjunction

Jawaban:
a. Adjective


11. My mother buy a cheap book at the book store
a. Adjective
b. Noun
c. Pronoun
d. Adverb

Jawaban:
a. Adjective


12. She drives very (carefully) because she has a traumatic car accident.
a. Adjective
b. Verb
c. Preposition
d. Adverb

Jawaban:
d. Adverb


13. (We) got a room with very beautiful view here but it is very expensinve.
a. Adjective
b. Pronoun
c. Preposition
d. Adverb

Jawaban:
b. Pronoun


14. You should (try) the new dish in the restaurant near my office.
a. Adjective
b. Verb
c. Preposition
d. Adverb

Jawaban:
b. Verb


15. Don’t try to (approach) him when he is angry.
a. Adjective
b. Verb
c. Preposition
d. Adverb

Jawaban:
b. Verb