Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

12 Soal (Pilihan Ganda) Past Continuous Tense dan Jawaban

Contoh Soal Pilgan Tentang Past Continuous Tense

1. When we arrived, the supper … (eat)
A. Was being eaten
B. Was eaten
C. Were being eat
D. Were being eaten

Jawaban:
A. Was being eaten


2. The music … (play) when I left her.
A. Was playing
B. Were palying
C. Were being playing
D. Was played

Jawaban:
A. Was playing


3. Erza and Yuki . . . . . Soccer on the field when they . . . . . The money.
A. Is playing, finding
B. Were playing, found
C. Was playing, found
D. Played, find

Jawaban:
B. Were playing, found


4. He was standing at the bus-stop when he . . . . . The accident.
A. Witnessed
B. Witnesses
C. Withness
D. Withnessed

Jawaban:
A. Witnessed


5. The class has already started since two hours ago. The student (read/was reading) while the professor …… in the class.
A. Were speaking
B. Speaks
C. Spoken
D. Was speaking

Jawaban:
D. Was speaking


6. There are many activities happen in Gilbert’s house. Jeremy was doing his homework, and Jenna … television while their brother called.
A. Is watching
B. Watched
C. Has watched
D. Was watching

Jawaban:
D. Was watching


7. My son was reading a good novel and he … his big meals at midnight last night. I just very proud of him with everything he has done for me
A. Eats
B. Has eaten
C. Ate
D. Was eating

Jawaban:
D. Was eating


8. Bagus was . . . . . Around the block while Nata was . . . . . At their backyard yesterday.
A. Run, skipping
B. Running, skipped
C. Running, skipping
D. Run, skip  

Jawaban:
C. Running, skipping


9. Which sentence is in the Past Continuous Tense?
A) She sings beautifully.
B) They were playing chess.
C) I read a book yesterday.
D) He will go to the park.

Jawaban: 
B) They were playing chess.


10. What is the correct Past Continuous form of the verb "swim" for "he"?
A) swim
B) swam
C) swum
D) swimming

Jawaban: 
D) swimming


11. Which of the following sentences is in the negative form of Past Continuous Tense?
A) We were watching TV.
B) They weren't sleeping.
C) She danced gracefully.
D) I will eat pizza.

Jawaban: 
B) They weren't sleeping.


12. What is the correct Past Continuous form of the verb "cook" for "I"?
A) cooked
B) cooking
C) cook
D) cooks

Jawaban: 
B) cooking