Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

12 Soal (Pilihan Ganda) Past Future Perfect Tense dan Jawaban

Contoh Soal Pilgan Tentang Past Future Perfect Tense

1. If my father had given me much money, I ... a gift for my girlfriend
A. Should have buy
B. Would have bought
C. Would has bought
D. Will have bought

Jawaban:
B. Would have bought


2. My father … very upset if he had saw me out of class.
A. Will have be
B. Would have
C. Would have be
D. Would have been

Jawaban:
D. Would have been


3. Rico ...... to the party alone, if he had let me go with him
A. Would haven't come
B. Would have came
C. Would have coming
D. Wouldn't have come

Jawaban:
D. Wouldn't have come


4. I thought you …by the time I arrived.
A. Would have be slept
B. Would have slept
C. Would be slept
D. Would have been slept

Jawaban:
B. Would have slept


5. He would …. passed the examination If She had learned hard.
A. Been
B. Had
C. Be
D. Have

Jawaban:
D. Have


6. If they had come earlier, I .....the house
A. Would haven't left
B. Wouldn't have left
C. Should haven't left
D. Would have leave

Jawaban:
B. Wouldn't have left


7. We …… arrived on time If we walked faster.
A. Have
B. Had
C. Would have
D. Would had

Jawaban:
C. Would have


8. We would have ....in that company if we had passed the interview test before
A. Working
B. Work
C. Worked
D. Works

Jawaban:
C. Worked


9. What is the correct Past Future Perfect Tense form of the verb "to study"?
A) will studying
B) will have studied
C) would have studied
D) will be studying

Jawaban: 
B) will have studied


10. He __________ for five years before he moved to a different city.
A) will have lived
B) would have lived
C) will have been living
D) would have been living

Jawaban: 
D) would have been living


11. By the time they arrive, she __________ all the cake.
A) will have eaten
B) would have eaten
C) will have been eating
D) would have been eating

Jawaban: 
A) will have eaten


12. Sarah __________ the book before returning it to the library.
A) will have read
B) would have read
C) will have been reading
D) would have been reading

Jawaban: 
B) would have read