Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

16 Soal (Pilihan Ganda) Past Perfect Continuous Tense dan Jawaban

Contoh Soal Pilgan Tentang Past Perfect Continuous Tense

1. My mother … (tote) me since I was born till I could stand on my own feet.
A. Had been toting
B. Has toting
C. Had been tote
D. Has been toting

Jawaban:
A. Had been toting


2. Before finally dead on June 25, 2009, Michael Jackson …a pop singer since 1980’s.
A. Had
B. Has
C. Have
D. Had been

Jawaban:
D. Had been


3. When the guests came, we …(wait) for an hour.
A. Had been waiting
B. Has been waiting
C. Had waiting
D. Has waiting

Jawaban:
A. Had been waiting


4. By the time the teacher came, the students ….(read) a half part of the text.
A. Has read
B. Had reading
C. Has reading
D. Had been reading

Jawaban:
D. Had been reading


5. I … on the railway station waiting room for an hour before the train arrived.
A. Had been being sit
B. Had been sitting
C. Has been trying
D. Had been trying

Jawaban:
B. Had been sitting


6. We are studying English.
A. We have been studying English.
B. We has been studying English.
C. We had been studying English
D. We had been being studying English

Jawaban:
C. We had been studying English


7. Dina is in the class.
A. Dina had been in the class.
B. Dina had been be in the class.
C. Dina had been being in the class
D. Dina not had been living in the class

Jawaban:
C. Dina had been being in the class


8. Agus had been living in Yogyakarta.
A. Agus had not been living in Yogyakarta.
B. Agus had been not living in Yogyakarta.
C. Agus not had been living in Yogyakarta
D. Agus did you visiting in Yogyakarta

Jawaban:
A. Agus had not been living in Yogyakarta.


9. Shasa … the diet plan for more than two weeks when finally recognizing it didn’t work.
A. Had been being managed
B. Had been managing
C. Has been trying
D. Had been trying

Jawaban:
D. Had been trying


10. Vina was sad since you … her for a long time.
A. Had not been contacting
B. Had been not contacting
C. Had been you overhearing
D. Had you been overhearing

Jawaban:
A. Had not been contacting


11. … his mobile phone conversations for a few minutes when he suddenly opened the door?
A. Had not been contacting
B. Had been not contacting
C. Had been you overhearing
D. Had you been overhearing

Jawaban:
D. Had you been overhearing


12. I…(work) with my computer all day, and all I wanted to do was eat some chocolate.
A. Has been worked
B. Has work
C. Has been working
D. Had been working

Jawaban:
D. Had been working


13. Apakah Faisal belum tinggal di Yogyakarta selama 5 tahun sebelum dia pindah ke Jakarta?
A. Had not Faisal been living in Yogyakarta for five years before he moved to Jakarta?
B. Had Faisal not been living in Yogyakarta for five years before he moved to Jakarta?
C. Hadn’t Faisal been living in Yogyakarta for five years before he move to Jakarta?
D. Had they been living in Yogyakarta for five years before he move to Jakarta?

Jawaban:
B. Had Faisal not been living in Yogyakarta for five years before he moved to Jakarta?


14. Saya telah tidur selama 3 jam sebelum saya mandi.
A. I had been sleeping for three hours before I take a bath.
B. I had been sleeping for three hours before I taken a bath.
C. I had been sleeping for three hours before I took a bath.
D. I had been sleeping for three hours before I take bath.

Jawaban:
C. I had been sleeping for three hours before I took a bath.


15. Aku telah memperbaiki mobilku selama beberapa menit sebelum aku menghadiri pesta.
A. I had been repairing my car for a few minutes before I attend a party.
B. I had been repair my car for a few minutes before I attended a party.
C. I had been repairing my car for a few minutes before I attended a party
D. I had been repair car for a few minutes before I attended a party.

Jawaban:
C. I had been repairing my car for a few minutes before I attended a party


16. We are cooking pasta
A. We had been cooking pasta
B. We have been cooking pasta
C. We has been cooking pasta
D. We have not been cooking pasta

Jawaban:
A. We had been cooking pasta