Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

15 Soal (Pilihan Ganda) Present Perfect Tense dan Jawaban

Contoh Soal Pilgan Tentang Present Perfect Tense

1. Sinta has…….to the school for 3 hours
A. Go
B. Goes
C. Gone
D. Went

Jawaban:
C. Gone


2. Diana has……..for two hours
A. Sleep
B. Slept
C. Sleeping
D. Sleeped

Jawaban:
B. Slept


3. I have……a letter for 2 hours
A. Write
B. Wrote
C. Written
D. Writing

Jawaban:
C. Written


4. Patrick ………… the material for his next exam.
A. Has yet to learn
B. Is learning
C. Has been learning
D. Learns

Jawaban:  
A. Has yet to learn


5. We……..cooked this delicious food special for you
A. Had
B. Has
C. Have
D. Having

Jawaban:  
C. Have


6. We ……………… what to do with the money.
A. Has deciding
B. Decide
C. Is deciding
D. Have yet to decide

Jawaban:  
D. Have yet to decide


7. We have . . . . . In Bandung for several years.
A. Live
B. Living
C. Lives
D. Lived

Jawaban:  
D. Lived


8. We have…….this major since last night
A. Learned
B. Learn
C. Learning
D. Learns

Jawaban:
A. Learned


9. Shane … around the world with his best friends.
A. Travels
B. Have traveling
C. Is traveling
D. Has traveled

Jawaban:
D. Has traveled


10. I……studied for two hours
A. Have
B. Been
C. Has
D. Had

Jawaban:
A. Have


11. Kian …this movie three times.
A. Sees
B. Is seeing
C. Has been seen
D. Has seen

Jawaban:
D. Has seen


12. We…….here since yesterday
A. Has been
B. Have been
C. Had been
D. Has

Jawaban:
B. Have been


13. Jack …in the same house for twenty years.
A. Lived
B. Living
C. Leave
D. Has lived 

Jawaban:
D. Has lived


14. I have……music for 15 minutes, it’s very good
A. Listen
B. Listening
C. Listened
D. Listens

Jawaban:
C. Listened


15. Marie …… in Dublin since 1980.
A. Lives
B. Live
C. Is leaving
D. Has lived

Jawaban:
D. Has lived