Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

14 Soal (Pilihan Ganda) Relative Pronoun dan Jawaban

Contoh Soal Pilgan Tentang Relative Pronoun

1. The flats, ....... Will house over two hundred families, were completed last month
A. Whose
B. That
C. Which
D. Who

Jawaban:
C. Which


2. The boxer ...... Career was ruined by health problems was on TV last night
A. Whose
B. Whom
C. Who
D. That

Jawaban:
A. Whose


3. The bag … was bought by my mother two year ago has broken.
A. Which
B. Whom
C. Who
D. What

Jawaban:
A. Which


4. Ruby, … is extremely dilligent, named his new baby Tommy.
A. That
B. Whom
C. Who
D. What

Jawaban:
C. Who


5. The woman … is eating burger, lives near my house.
A. Which
B. Whom
C. Who
D. What

Jawaban:
C. Who


6. People … eat fruits and vegetables may have more attractive skin color.
A. That
B. Which
C. Whom
D. Whose

Jawaban:
A. That


7. The software … maker was unknown was used by many retailers.
A. That
B. Whom
C. Whose
D. Which

Jawaban:
C. Whose


8. It was Hsna … couldn’t stop fooling around.
A. Which
B. Whom
C. That
D. What

Jawaban:
C. That


9. Mily is sleeping on the mattress, … is too dirty and old.
A. Which
B. Whom
C. Who
D. What

Jawaban:
A. Which


10. Vina’s brother, … is extremely dilligent, named his new baby Tommy.
A. That
B. Whom
C. Who
D. Which

Jawaban:
C. Who


11. The car … was bought by Adam two year ago has broken down so many times.
A. Whom
B. Which
C. Whose
D. That

Jawaban:
B. Which


12. The man … is eating ramen noodles on the convenience store lives near my house.
A. Which
B. Who
C. Whom
D. That

Jawaban:
B. Who


13. The poor boy is sleeping on the mattress, … is too dirty and old.
A. Which
B. That
C. Whose
D. Who

Jawaban:
A. Which


14. The worker … you are looking won’t be back to the office today.
A. Whom
B. For whom
C. To whom
D. Whose

Jawaban:
B. For whom