Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

13 Soal (Pilihan Ganda) Possessive Pronoun dan Jawaban

Contoh Soal Pilgan Tentang Possessive Pronoun

1. This apartment belongs to me and my cousin. This apartment is...
A. Ours
B. Hers
C. Theirs
D. Yours 

Jawaban:
A. Ours


2. Is this scarf Diana’s? Yes, it is …
A. Hers
B. Yours
C. Ours
D. His

Jawaban:
A. Hers


3. We haven’t tested our strategy yet. Have you tested … lately?
A. Hers
B. Yours
C. Ours
D. His

Jawaban:
B. Yours


4. The horse swished....tail to keep flies away.
A. It’s
B. Its
C. Its’
D. The

Jawaban:
B. Its


5. This dessert is ... but you can have it.
A. My
B. Mine
C. Yours
D. Delicious

Jawaban:
B. Mine


6. Please return...money at once.
A. Mine
B. Your
C. My
D. Its

Jawaban:
C. My


7. ... car is so dirty I can’t even tell what color it is.
A. Your
B. Yours
C. Hers
D. Ours

Jawaban:
A. Your


8. When the cat saw the dog, it stopped in...tracks.
A. My
B. Its
C. His
D. Hers

Jawaban:
B. Its


9. That book belongs to those kids. That book is ...
A. Theirs
B. His
C. Hers
D. Yours

Jawaban:
A. Theirs


10. These mittens belong to my mother. These mittens are...
A. Ours
B. Hers
C. Theirs
D. Yours

Jawaban:
B. Hers


11. Those cookies belong to my sister & friends. Those cookies are...
A. Ours
B. Hers
C. Theirs
D. Yours

Jawaban:
C. Theirs


12. These suitcases belong to you and your wife. These suitcases are...
A. Ours
B. Hers
C. Theirs
D. Yours

Jawaban:
D Yours


13. Fill in the blank with the appropriate possessive pronoun: "Is this jacket ___?"
A. My
B. Her
C. Its
D. Theirs

Jawaban: 
B. Her