Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

14 Soal (Pilihan Ganda) Simple Future Tense dan Jawaban

Contoh Soal Pilgan Tentang Simple Future Tense

1. I ……… complete the task.
A. Have completed
B. Have complete
C. Will completed
D. Will complete

Jawaban:
D. Will complete


2. I saw weather forecast on TV that tomorrow . . . . . Windy.
A. Will be
B. Is
C. Going to
D. Will

Jawaban:
A. Will be


3. ...buy a new car next week.
A. I
B. I will
C. I am
D. I am going to

Jawaban:
B. I will


4. I think spain …….. Win the World Cup 2014.
A. Was
B. Is
C. Will be
D. Will

Jawaban:
D. Will


5. Your parents . . . . . Proud of you if you finish your study at University.
A. Will be
B. Will
C. Going to
D. Is

Jawaban:
A. Will be


6. Rachmat . . . . . All of his friends to the celebration next week.
A. Will invite
B. Invites
C. Invited
D. Invitation

Jawaban:
A. Will invite


7. I ……….. To your party tomorrow.
A. Am coming
B. Coming
C. Come
D. Was coming

Jawaban:
D. Was coming


8. Manda and I . . . . . Some plates and glasses on the dining table for the dinner tonight.
A. Was preparing
B. Prepared
C. Shall prepare
D. Prepare

Jawaban:
C. Shall prepare


9. We …………… football next week.
A. Going to play
B. Go to play
C. Going to playing
D. Are going to play

Jawaban:
D. Are going to play


10. Yongki and Yoga will not . . . . . In music competition at school next month.
A. Participates
B. Participate
C. Patcipation
D. Participated

Jawaban:
B. Participate


11. Ami : Hey! Look at those dark clouds!
Kiki : Woow! It is . . . . . Rain soon
A. Will
B. The
C. Coming
D. Going to

Jawaban:
D. Going to


12. She ……….. In tokyo.
A. Were
B. Was
C. Will be
D. Is 

Jawaban:
B. Was


13. ... Rama give back Dayat’s phone?
A. Is
B. Will
C. Does
D. Was

Jawaban:
B. Will


14. Will you . . . . . The suspect tomorrow?
A. Arresting
B. Arrest
C. Arrested
D. To arrest

Jawaban:
B. Arrest